Simo Annala

Olen ollut tantran parissa jo useamman vuoden, ja erityisesti minua kiinnostaa kehon ja olemuksemme energioiden kanssa työskenteleminen ja näiden energioiden käyttäminen henkisen kasvun apuna ja tukena.

Tantrinen kehotyöskentely tai hieronta auttaa pääsemään kosketukseen oman elämänvoiman ja -energian kanssa, ja sillä on kokonaisvaltaisen rentouttava vaikutus. Se auttaa päästämään irti negatiivisista ajatusmalleista, ja yhdistää meidät olemuksemme syvempiin kerroksiin. Ennen hoitoa käymme yhdessä läpi mahdollisia haasteita, joiden parissa työskennellään. Sovimme selkeästi sen, mitä hoidon aikana tehdään. Hoitokerta kestää yleensä 1,5-2 tuntia. Teen hoitoja Livonsaaressa, Naantalissa, sopimuksen mukaan myös muualla.

Ohjaan joogaa. Olen opiskellut perinteistä hatha-joogaa, jossa keskitytään enemmänkin kehon energioihin kuin fyysiseen suoritukseen tai joustavuuteen. Asanan tulee olla vakaa, mutta samaan aikaan rento. Silloin se auttaa meitä tasapainottamaan kehoa ja erityisesti hermostoa, lievittäen stressiä ja helpottamaan mieltä. Myös meditaatioharjoitukset ovat keskeinen osa opettamaani joogaa. Meditaatioharjoitusten avulla kehitämme kykyämme keskittyä, pitää mieli kohdistettuna johonkin tiettyyn kohteeseen, esimerkiksi hengityksen tai energian liikkeeseen tai mantraan.

Tantriseen joogaan liittyy myös olennaisesti brahmacharya eli seksuaalinen kontinenssi, josta erityisesti miehet voivat hyötyä. Tiettyjen tekniikoiden avulla voimme ohjata seksuaalienergiaamme lantion alueelta ylemmäs kehossa, ja käyttää tätä energiaa hyödyksi elämämme eri osa-alueilla. Perinteisesti on ajateltu, että seksuaalienergian säilyttäminen tapahtuu joko selibaatin tai kontinenssin kautta, mutta täydellinen selibaatissa eläminen on nykymaailmassa hankalaa. Siksi tantrinen ratkaisu palvelee paremmin nykyihmisen tarpeita, ja tuo rutkasti uusia ulottuvuuksia seksielämään.

Tantrakurssit ympäri Suomen: kokoa vähintään kahdeksan hengen porukka, ja järjestetään kurssi tai tapahtuma yhdessä! Aiempien kurssien palautteita löydät täältä.

Kirjoitan tantra-aiheista blogia Allthingstantra.com.

Tavoitat minut parhaiten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen simo@allthingstantra.com.